"Laat voeding je medicijn zijn"
Hypocrates
Gezond afslanken

Orthomoleculair diëtist ‘De Remedie’

Om gezond te worden en gezond te blijven helpt de natuurdiëtist u bij het vinden van uw geestelijke en lichamelijke balans. Deze holistische aanpak is gebaseerd op de wetenschappelijk aangetoonde relatie tussen voeding en ziekten. U voelt zich fit, blijft in shape en pakt eventuele klachten op een natuurlijke wijze aan.

Wat is orthomoleculaire therapie?

Met behulp van voeding en de juiste voedingsstoffen helpt Diëtistenpraktijk Géa Fegel uw gezondheid bevorderen en genezingsprocessen versnellen. Door uw lichaam te voorzien van optimale hoeveelheden vitamines en mineralen en schadelijke stoffen zoveel mogelijk te vermijden en te detoxen. Ook als u gezond bent, is het lastig om alles wat u nodig heeft uit uw voeding te halen. Soms is het dus nodig om aan te vullen met voedingssupplementen.

orthomoleculair; Natuurdiëtist; Orthomoleculair diëtist;

Voedingsgeneeskunde uit alle windstreken

Wanneer u gebruik maakt van de individuele sessies krijgt u persoonlijk voedingsadvies van de orthomoleculair diëtist. Met kennis vanuit diverse opleidingen en ervaring die tijdens reizen over de hele wereld is opgedaan, help ik u een gezond dieet samen te stellen en desgewenst wat kilo’s af te vallen.

Darmklachten

Daarbij combineren we kennis van vegetarische voeding, natuurvoeding en de invloed van diverse voedingsstoffen op uw gezondheid. U krijgt advies over voedselcombinaties, het zuur-base-evenwicht, Bach-bloesemtherapie, fytotherapie, homeopathie, oligotherapie en meer. Altijd vanuit een combinatie van de orthomoleculaire zienswijze en de psycho-neuroimmunologie.

Wilt u meer informatie over behandeling door de orthomoleculair diëtist? Bel 020-6126985 of stuur ons een bericht.

 

Diëtistenpraktijk
Diëtist

Werkwijze dieetcounseling

Consulten zijn onderverdeeld in het eerste consult en vervolgconsulten. Het eerste consult duurt ongeveer 2,5 uur en bestaat uit het verzamelen van persoonlijke gegevens, inventarisatie van de klachten en inventarisatie van medische gegevens en laboratoriumuitslagen.

We bespreken:

  • het doel van het bezoek
  • huidige klachten
  • langdurige klachten en gerelateerd in de tijd
  • welke motivatie u heeft
  • wat u verwacht
  • eventuele risicofactoren
  • wanneer u wil starten
  • uw huidige voedingspatroon
  • wat u denkt dat er moet veranderen
  • mijn advies

Opstellen van een voedingsadvies

Vervolgens krijgt u uitleg over de werking van het maag-darmkanaal en voeding in het lichaam. We bespreken uw ziektegeschiedenis en mogelijke oorzaken van ziektes in relatie tot voeding. U krijgt advies over welke voedingsstoffen u nodig heeft en welke veranderingen in uw voedingspatroon nuttig zijn. Aan de hand daarvan stellen we een voedingsadvies voor u op, eventueel aangevuld met extra vitamines, mineralen en/of fytotherapeutica.

Op verzoek is een huidplooidiktemeting mogelijk en kan eventueel een darmonderzoek geïnitieerd worden.

 

En daarna?

Vervolgconsulten zijn gericht op evaluatie en begeleiding van het opgestelde dieetadvies. We bespreken voorkomende problemen en zonodig passen we het advies aan.

Dieet; orthomoleculair;